SGK introduceert nieuwe vlag

GROENLO – Vrijdagavond wordt het kermisterrein ingewijd door teenagers tijdens de gratis Teenageparty voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. De officiële opening vindt echter zaterdagavond plaats met een groot vuurwerk, dat hiermee terugkeert na een aantal jaren van afwezigheid. Op veler verzoek heeft de Stichting Grolse Kermis (SGK) weer een grootse vuurwerkshow in petto als officiële aftrap van de Grolse Kermis.

“Dit jaar bestaat de Grolse kermis 175 jaar. Daar wilden we toch een speciaal tintje aan geven. We kregen regelmatig vragen vanuit de Grolse bevolking of het vuurwerk weer terug kon komen. Het jubileum is een mooie aangelegenheid hiervoor en zie het ook als een cadeau aan de Grolse bevolking. Immers, zonder de Grollenaren geen Grolse kermis. Alleen zij kunnen dit volksfeest in stand houden,” aldus Ronald Brockötter, penningmeester van SGK. Het vuurwerk wordt opgesteld nabij de brug aan de Eibergseweg, ter hoogte van Brouwersnös, en is te aanschouwen vanaf de Maliebaan, de plek van de feesttent. De Eibergseweg zal om die reden op dat deel voor een aantal uren worden afgesloten. Het vuurwerk, verzorgd door Ivo Reinders Vuurwerk uit Groenlo, zal zo tussen 21.30 en 22.00 uur ontstoken worden. “Kom op tijd naar het feestterrein voor een mooie plek en kom alvast kijken naar de bloemenpanelen die dan vlak daarvoor officieel geopend zijn. Dit gaan we doen zodra de Koningsparen met de bootjes vanaf Welgelegen aan zijn komen varen en aanleggen op de Maliebaan. Ook dat wordt ieder jaar weer meer een spektakel.”

Gratis tentfeest
Crystal Dream neemt de fakkel daarna moeiteloos over en zal het vuurwerk figuurlijk voortzetten in de tent. De veelgevraagde en doorgewinterde live-act van formaat kenmerkt zich door haar sterke live-reputatie. De band voorziet covers van een eigen karakteristiek geluid waarmee zij iets extra’s weet toe te voegen aan de originele versies; moderne pop- rocksongs uit de hedendaagse hitlijsten, aangevuld met smaakvolle klassiekers. Crystal Dream is een goed geoliede machine met een authentieke sound, die zowel muzikaal als met interactie hoog scoort.

Grolse kermis vlag
Sinds het bestuur van SGK weer op volle sterkte is, bruist SGK, en hiermee zijn vrijwilligers, van energie en nieuwe ideeën. Een van de zaken die geïnitieerd is, is de introductie van een nieuwe Grolse Kermis vlag, een ontwerp van Monique Wassink van VormFactor uit Groenlo. Ronald: “De leden van SGK konden kiezen uit een viertal ontwerpen en kozen bijna unaniem voor de vlag zoals die nu geworden is. We zijn er erg blij mee. De vlag zal zowel op het feestterrein als ook bij alle leden van SGK aan de huizen wapperen. We zouden de vlag graag ook in heel Grolle zien wapperen aan de huizen en in tuinen, om zo nog meer in kermisstemming te komen en de buitenwacht te laten zien dat het feest in Grolle is. De vlag, met een afmeting van 1 meter bij 1.5 meter, wordt geleverd door Poelhuis Promo uit Groenlo en is vanaf vrijdag te koop bij Post Warenhuis voor 10 euro.”

Categorieën: Algemeen