De kermis in Groenlo biedt al jaren plezier aan jong en oud. Maar, de kermis is niet voor iedereen altijd een feest. Daarom organiseert de gemeente dit jaar voor het eerst een uurtje ‘prikkelarme kermis’. Dit uurtje is op maandag 19 augustus van 11.00 tot 12.00 uur.

We maken de kermis op deze manier ook aantrekkelijk voor mensen die niet tegen veel prikkels kunnen. Dat kan komen door aandoeningen als autisme, ADHD, epilepsie of niet-aangeboren hersenaandoeningen. Tijdens dit uurtje wordt bijvoorbeeld het geluid en de verlichting aangepast, zodat het wat rustiger is.

Het is heel fijn dat enkele ouders op ons verzoek hebben gereageerd om over de invulling van het prikkelarme uurtje mee te denken. Daarnaast zijn we blij met de medewerking van de kermisexploitanten en horeca, om dit te kunnen organiseren. De ervaringen van dit jaar gebruiken we om te bepalen hoe we het volgend jaar een vervolg kunnen geven.

Meer informatie 
Heeft u opmerkingen of vragen over het uurtje prikkelarme kermis? Neem dan contact op met Bas Kampshof of Wilfried Zieverink van de gemeente Oost Gelre. Dat kan via het algemene nummer: (0544) 39 35 35.

Categorieën: Algemeen

1 Comment

Leonie · 9 juli 2019 op 20:32

Super dat het er is, alleen is voor ons de keuze van de maandag wel jammer. Onze Pim is dan uit logeren op de zorgboerderij omdat wij als echte kermis vierders graag willen vogelschietem/gooien.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen

Algemeen

Dit jaar gemengd vogel schieten en vogel gooien

Dit jaar gemengd vogelschieten en vogel gooien Dit jaar gemengd vogelschieten en gemengd vogelgooien “Omdat we dit jaar een zeer bijzonder jubileum te vieren hebben, hebben we de regels voor dit jaar voor een keer Lees verder…

Algemeen

Grolse Kermis gaat samenwerken met Pfeifer Rentals

GROENLO-Op het terrein van Pfeifer Rentals heerst volop bedrijvigheid en het terrein staat vol met de meest indrukwekkende kranen en ‘klein apparatuur’. Manager Rentaldivisie Wesley Helmers komt aan gesneld en vertelt van een drukke werkdag. Lees verder…

Algemeen

Raad hoeveel snoep er in de pot zit

Raad hoeveel snoep er in de pot zit Bij Warenhuis Post staat er in de week van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 16 augustus een pot met snoep! Deze kan jij winnen! Hoe? Lees verder…

%d bloggers liken dit: