De kermis in Groenlo biedt al jaren plezier aan jong en oud. Maar, de kermis is niet voor iedereen altijd een feest. Daarom organiseert de gemeente dit jaar voor het eerst een uurtje ‘prikkelarme kermis’. Dit uurtje is op maandag 19 augustus van 11.00 tot 12.00 uur.

We maken de kermis op deze manier ook aantrekkelijk voor mensen die niet tegen veel prikkels kunnen. Dat kan komen door aandoeningen als autisme, ADHD, epilepsie of niet-aangeboren hersenaandoeningen. Tijdens dit uurtje wordt bijvoorbeeld het geluid en de verlichting aangepast, zodat het wat rustiger is.

Het is heel fijn dat enkele ouders op ons verzoek hebben gereageerd om over de invulling van het prikkelarme uurtje mee te denken. Daarnaast zijn we blij met de medewerking van de kermisexploitanten en horeca, om dit te kunnen organiseren. De ervaringen van dit jaar gebruiken we om te bepalen hoe we het volgend jaar een vervolg kunnen geven.

Meer informatie 
Heeft u opmerkingen of vragen over het uurtje prikkelarme kermis? Neem dan contact op met Bas Kampshof of Wilfried Zieverink van de gemeente Oost Gelre. Dat kan via het algemene nummer: (0544) 39 35 35.

Categorieën: Algemeen

1 reactie

Leonie · 9 juli 2019 op 20:32

Super dat het er is, alleen is voor ons de keuze van de maandag wel jammer. Onze Pim is dan uit logeren op de zorgboerderij omdat wij als echte kermis vierders graag willen vogelschietem/gooien.

Gesloten voor reacties.

%d bloggers liken dit: