De kermis in Groenlo biedt al jaren plezier aan jong en oud. Maar, de kermis is niet voor iedereen altijd een feest. Daarom organiseert de gemeente dit jaar voor het eerst een uurtje ‘prikkelarme kermis’. Dit uurtje is op maandag 19 augustus van 11.00 tot 12.00 uur.

We maken de kermis op deze manier ook aantrekkelijk voor mensen die niet tegen veel prikkels kunnen. Dat kan komen door aandoeningen als autisme, ADHD, epilepsie of niet-aangeboren hersenaandoeningen. Tijdens dit uurtje wordt bijvoorbeeld het geluid en de verlichting aangepast, zodat het wat rustiger is.

Het is heel fijn dat enkele ouders op ons verzoek hebben gereageerd om over de invulling van het prikkelarme uurtje mee te denken. Daarnaast zijn we blij met de medewerking van de kermisexploitanten en horeca, om dit te kunnen organiseren. De ervaringen van dit jaar gebruiken we om te bepalen hoe we het volgend jaar een vervolg kunnen geven.

Meer informatie 
Heeft u opmerkingen of vragen over het uurtje prikkelarme kermis? Neem dan contact op met Bas Kampshof of Wilfried Zieverink van de gemeente Oost Gelre. Dat kan via het algemene nummer: (0544) 39 35 35.

Categorieën: Algemeen

1 Comment

Leonie · 9 juli 2019 op 20:32

Super dat het er is, alleen is voor ons de keuze van de maandag wel jammer. Onze Pim is dan uit logeren op de zorgboerderij omdat wij als echte kermis vierders graag willen vogelschietem/gooien.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen

Algemeen

Eerste uurtje prikkelarme kermis in Oost Gelre een feit

21 augustus 2019 Ruim 30 bezoekers hebben tijdens het prikkelarme uurtje in alle rust genoten van de attracties. Een opkomst waar we voor een eerste keer tevreden over kunnen zijn. “Als dit prikkelarme uurtje er Lees verder…

Algemeen

Grolse Kermis 2020

Noteer onderstaande data vast in je agenda… Vrijdag 14-08-2020Zaterdag 15-08-2020Zondag 16-08-2020Maandag 17-08-2020 Wil je vrijwilliger worden bij de Grolse Kermis stuur dan een mail naar groenlosekermis@gmail.com

Algemeen

Afbouw Grolse Kermis 2019

Vannacht veelal het laatste weg van het terrein en vanmorgen vanaf 8.00 uur wachtte de vrijwilligers de grote opruimactie alweer. Om 16.00 uur reed de laatste aanhanger van het terrein. Kijk in deze timelapse van Lees verder…

%d bloggers liken dit: