Het weer was slecht, de deelname mede hierdoor en de vakanties iets lager dan andere jaren gebruikelijk deze natte kermiszondagmorgen, maar de moraal was goed en de jonge vissers lieten zich niet ontmoedigen door de motregen.
Veelal gezeten onder papaplu’s, laarzen en regenjas aan, hield iedereen het droog. Ook de tientallen toeschouwers die toch op deze mooie Grolse Kermistraditie waren afgekomen. De hengels werden dit jaar uitgegooid bij Brouwersnös en niet bij de Wilhelminabank aan de Houtwal. Dit in verband met de werkzaamheden die uitgevoerd worden aan de beschoeiing van de gracht.
Erik Mentink, voorzitter van de Groenlose Hengelsport Vereniging, reikte samen met Paul Overkemping van de Stichting Grolse Kermis de prijzen uit aan de winnaars. Overkemping was blij met de opkomst van de jonge vissers. “We hebben heel veel jonge vissers die graag een hengeltje uitgooien. Nu zijn er helaas veel op vakantie en de regen zal een rol spelen voor sommigen.” Mentink bedankte Dierenspeciaalzaak en Hengelsportwinkel René Bomers voor het belangeloos beschikbaar stellen van het visvoer. Ook nodigde hij de jonge vissers uit deel te nemen aan de laatste jeugdviswedstrijd, woensdag 21 augustus. Voor wie deel wil nemen, verzamelen om 17.45 uur op de Maliebaan. Er wordt gevist van 18.30 uur tot 20.00 uur. Nadat de prijzen waren uitgereikt kreeg ieder kind een zak snoep en een zakje chips uitgereikt. Toen was de regen helemaal vergeten.

Uitslag:
Kinderen tot en met 11 jaar: 1. Kas Krabbenborg (385 gram), 2. Mies Wouters (225 gram), 3. Dies Wildenborg (175 gram), 4. Jasmijn Schonewille (70 gram), 5. Abel Markerink en Wiebe Theissen (55 gram) . 7. Daan Papen (0 gram).

Kinderen 12 t/m 14 jaar: 1. Basten Overkemping (620 gram), 2. Liam Geurink (515 gram), 3. Laurent Scholten van Mast (230 gram).

Categorieën: Algemeen

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen

Algemeen

Eerste uurtje prikkelarme kermis in Oost Gelre een feit

21 augustus 2019 Ruim 30 bezoekers hebben tijdens het prikkelarme uurtje in alle rust genoten van de attracties. Een opkomst waar we voor een eerste keer tevreden over kunnen zijn. “Als dit prikkelarme uurtje er Lees verder…

Algemeen

Grolse Kermis 2020

Noteer onderstaande data vast in je agenda… Vrijdag 14-08-2020Zaterdag 15-08-2020Zondag 16-08-2020Maandag 17-08-2020 Wil je vrijwilliger worden bij de Grolse Kermis stuur dan een mail naar groenlosekermis@gmail.com

Algemeen

Afbouw Grolse Kermis 2019

Vannacht veelal het laatste weg van het terrein en vanmorgen vanaf 8.00 uur wachtte de vrijwilligers de grote opruimactie alweer. Om 16.00 uur reed de laatste aanhanger van het terrein. Kijk in deze timelapse van Lees verder…