Het weer was slecht, de deelname mede hierdoor en de vakanties iets lager dan andere jaren gebruikelijk deze natte kermiszondagmorgen, maar de moraal was goed en de jonge vissers lieten zich niet ontmoedigen door de motregen.
Veelal gezeten onder papaplu’s, laarzen en regenjas aan, hield iedereen het droog. Ook de tientallen toeschouwers die toch op deze mooie Grolse Kermistraditie waren afgekomen. De hengels werden dit jaar uitgegooid bij Brouwersnös en niet bij de Wilhelminabank aan de Houtwal. Dit in verband met de werkzaamheden die uitgevoerd worden aan de beschoeiing van de gracht.
Erik Mentink, voorzitter van de Groenlose Hengelsport Vereniging, reikte samen met Paul Overkemping van de Stichting Grolse Kermis de prijzen uit aan de winnaars. Overkemping was blij met de opkomst van de jonge vissers. “We hebben heel veel jonge vissers die graag een hengeltje uitgooien. Nu zijn er helaas veel op vakantie en de regen zal een rol spelen voor sommigen.” Mentink bedankte Dierenspeciaalzaak en Hengelsportwinkel René Bomers voor het belangeloos beschikbaar stellen van het visvoer. Ook nodigde hij de jonge vissers uit deel te nemen aan de laatste jeugdviswedstrijd, woensdag 21 augustus. Voor wie deel wil nemen, verzamelen om 17.45 uur op de Maliebaan. Er wordt gevist van 18.30 uur tot 20.00 uur. Nadat de prijzen waren uitgereikt kreeg ieder kind een zak snoep en een zakje chips uitgereikt. Toen was de regen helemaal vergeten.

Uitslag:
Kinderen tot en met 11 jaar: 1. Kas Krabbenborg (385 gram), 2. Mies Wouters (225 gram), 3. Dies Wildenborg (175 gram), 4. Jasmijn Schonewille (70 gram), 5. Abel Markerink en Wiebe Theissen (55 gram) . 7. Daan Papen (0 gram).

Kinderen 12 t/m 14 jaar: 1. Basten Overkemping (620 gram), 2. Liam Geurink (515 gram), 3. Laurent Scholten van Mast (230 gram).

Categorieën: Algemeen