Op de kermiszondag bij het krieken van de dag loeit weer de sirene over de Grolse gracht. De heren van de Groenlose Hengelsportvereniging hebben een parcours aan de Kanonswal uitgezet, dit door middel van een aantal genummerde bordjes op ongeveer gelijke afstand langs de gracht te plaatsen. Het schone grachtwater vertoont reeds veel rimpelingen van het door René Bomers ter beschikking gestelde lokvoer dat met handenvol te gelijk in de donkere diepte verdwijnt. De jaarlijkse kermisviswedstrijd voor de jeugd is gestart.

Wil jij ook eens een lijntje uitgooien en proberen je kermisgeld wat te verhogen? Kruip dan wat vroeger onder de dekens of het dekbed vandaan en meld je voor 8.30 uur bij de Wilhelminabank. Dan vindt namelijk de loting plaats. Om 9.00 uur begint de wedstrijd langs de gracht en zal rond 11.00 uur eindigen.

In twee leeftijdscategoriee╠łn vist de Grolse jeugd op deze mooie zondagmorgen weer enkele meters bij elkaar. Jij kunt daar ook bij zijn. Nu de kinderspelen geweest zijn en het Grols spelspektakel nog moet komen, kan je weer genieten van de rust langs de waterkant en het eerste zonnetje dat in het

spiegelgladde water weerkaatst.
Jongens en meisjes, als jullie ouders geboren Grollenaar zijn, maar buiten Groenlo zijn gaan wonen of als jullie uit Groenlo verhuisd zijn en tijdens de kermis in Groenlo zijn, dan mogen jullie natuurlijk ook mee vissen. Deelname is voor kinderen tot en met 14 jaar. Je hoeft geen lid te zijn van de Groenlose Hengelsportvereniging. Wel een leefnet meebrengen om de gevangen vis in te bewaren tot na de wedstrijd. Je moet wel zelf de hengel hanteren en zelf de vis vangen, je ouder(s) of begeleider(s) mogen je verder wel helpen. Dus echt zelf vissen vangen!

In het geval van blauwalg gaat de wedstrijd ook door, er wordt dan voor gezorgd dat je na afloop de handen kunt wassen. Mocht het zo zijn dat de voorspellingen aangeven dat er onweer of ander noodweer gaat komen of dat dit tijdens de wedstrijd ontstaat, dan zal de wedstrijd niet door gaan of wordt de wedstrijd gestopt. Buiten de normale prijzen is er voor ieder iedere deelnemer een visprijs.

Wij wensen je veel succes en naderhand veel visserslatijn.

Tot zondagmorgen!

Geef een reactie