Op diverse plekken is hij al zichtbaar en hij hangt trots boven in de Calixtustoren op de Markt. De Grolse Kermisvlag. ‘Ach loat waaien,’ denk je misschien. Mee eens, maar laat um ook vrolijk aan jouw huis wapperen. Het logo van SGK met op de achtergrond die fraaie Achterhoek Vlag. Grolse trots en Achterhoekse trots in één doek gevangen. Wat wil je nog meer?

Die wil je, nee die moet je toch aan je huis hebben hangen. Laat iedereen die door Grolle heen komt zien dat we dit weekend onze naam eer aan doen en ons van de meest Bourgondische kant laten zien, onder het mom van wat oma altijd zei: ‘Good etten, good drinken jongen.’

Het ontwerp van de vlag is van Monique Wassink van VormFactor uit Groenlo. De leden van SGK konden kiezen uit een viertal ontwerpen van haar hand en kozen bijna unaniem voor de vlag zoals die nu geworden is. “In het ontwerp komt de Achterhoekse vlag terug, waar we allemaal trots op zijn, maar ook het logo van de SGK en de bladeren van het groen van het kermisterrein op de Maliebaan. Ik denk dat dit het meest tijdloze ontwerp is. Het zou ook mijn keuze zijn,” aldus Monique over het ‘winnende’ ontwerp.

De vlag, met een afmeting van 1 meter bij 1.5 meter is te koop bij Post Warenhuis voor 10 euro.

Categorieën: Algemeen