GROENLO – De creatieve breinen achter het Grols Spelspektakel zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om tijdens de kermis een Grols Spelspektakel te organiseren dat in zijn geheel de lading dekt. Tal van leuke spellen zijn weer bedacht. “Omdat de animo nog steeds groot is, zijn wij zeer gemotiveerd om ieder jaar weer nieuwe spellen te verzinnen. Voor ons is het altijd weer spannend hoeveel animo er is, maar de laatste jaren zien we een stijgende lijn,” stelt Bjorn Snijders tevreden vast met zijn mede-organisatoren Christiaan Oldenkotte, Peter Groothuis en Pelle Walterbos.

Door: Henri Walterbos

De spellen die dit jaar gespeeld worden zijn onder meer Doorgeefbal, Slingerkegelen, Muisslaan, Kop van Jut, Stef stuntpiloot, Mega Jenga, Wipe out en Songpop. Dat laatste onderdeel met medewerking van DJ Jeroen die met lekkere muziek evenals afgelopen jaar voor een gezellige kermissfeer op het feestterrein zorgt. Ook de brandweer Groenlo is weer van de partij. De spellen zijn allemaal gebaseerd op geluk, kennis, behendigheid, muziek, sport en spel.

Ook dit jaar zijn er per spel weer leuke (geld)prijzen te winnen. Daarnaast zijn er prijzen voor de beste teams, all over. “En dit jaar hebben we de aanmoedigingsprijs in plaats van de originaliteitsprijs. Op deze manier willen we de jeugd motiveren om mee toen. We hopen op weer een grote deelname en deelnemers die weer vrolijk uitgedost aan de start verschijnen. Ieder jaar weer een hoogtepunt op zich om dat te zien,” lacht Snijders. “Het publiek vindt dat ook altijd prachtig.”

Het Spelspektakel begint kermiszondag 18 augustus om 13.00 uur, aanwezig zijn om 12.30 uur voor de laatste instructies. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per team. Te voldoen aan het begin van de wedstrijdtafel. Een team dient uit vier personen te bestaan. Opgeven kan door middel van een mail naar spelspektakel@gmail.com.

Categorieën: Geen categorie