21 augustus 2019

Ruim 30 bezoekers hebben tijdens het prikkelarme uurtje in alle rust genoten van de attracties. Een opkomst waar we voor een eerste keer tevreden over kunnen zijn. “Als dit prikkelarme uurtje er niet was, waren wij ook niet naar de kermis gegaan”, aldus een inwoner.

Het uurtje prikkelarme kermis is voor iedereen die niet tegen veel prikkels kan. Tijdens dit uurtje wordt het geluid en de verlichting aangepast voor mensen met bijvoorbeeld autisme, ADHD, epilepsie of een niet-aangeboren hersenaandoeningen. Ook wordt – waar mogelijk – de snelheid van de attracties aangepast. Aan kermisexploitanten is verzocht tijdens dit uur geen prijsjes uit te reiken die voor extra prikkels zouden kunnen zorgen. Zo kan iedereen een fijne kermis vieren.

Kermis Lichtenvoorde

Voor het eerst organiseren we samen met de kermisexploitanten ook in Lichtenvoorde een uurtje prikkelarme kermis. Op maandag 9 september van 11.00 tot 12.00 uur wordt het licht en geluid uitgezet. De horeca trakteert tijdens dit uurtje de kinderen op een glaasje ranja. Tijdens het Bloemencorso loopt er een hoorwinkel mee om aandacht te vragen voor het voorkomen van tinnitus (oorsuizen).

Volgend jaar

We gebruiken de ervaringen van dit jaar om te bepalen hoe we het volgend jaar een vervolg kunnen geven. Heeft u de prikkelarme kermis in Groenlo bezocht? Wij horen graag hoe u dit heeft ervaren. Dat mag via w.zieverink@oostgelre.nl

Categorieën: Algemeen