Dit jaar gemengd vogelschieten en vogel gooien

Dit jaar gemengd vogelschieten en gemengd vogelgooien

“Omdat we dit jaar een zeer bijzonder jubileum te vieren hebben, hebben we de regels voor dit jaar voor een keer aangepast. Dit jaar zal zowel het vogelschieten als vogelgooien gemengd plaatsvinden.

“Dat houdt in dat bij beide onderdelen zowel mannen als vrouwen deel mogen nemen. Geen aparte vogel voor beiden, maar schieten en gooien op dezelfde houten vogel. Door elkaar heen,” aldus Paul Overkemping van de commissie Volksspelen. “Intern binnen het SGK zijn we zeer enthousiast. In het kader van 175 jaar Grolse Kermis is gezocht naar extra activiteiten en andere zaken om daar aandacht aan te besteden. Daar kwam regelmatig voorbij dat dames graag mee willen doen met vogelschieten. Als extra willen we ook de mannen de kans te geven mee te doen aan het knuppelgooien. Voor beiden geldt echter dat aan slechts aan één onderdeel deelgenomen kan worden. Apart gooien en apart schieten voor respectievelijk de mannen en vrouwen zit er voor wat betreft de terreinindeling niet in.

Om in kaart te brengen wat wensen zijn bij deelnemers aan de Volksspelen zal kermismaandag een kleine enquête gehouden worden om dit in kaart te brengen.”

Categorieën: Algemeen