Op zaterdag 20 augustus 2016 trad Boh Foi Toch in de kermistent op. Het werd een spettende avond.

* – * – * 

GROENLO – Het motto van de Grolse Kermis is ook in 2016 Deur en Veur Grolle en in het  kader hiervan maakt de organisatie bekend dat de Grolse Bevolking op kermis zaterdag 20 Augustus helemaal gratis en voor niets een concert van Boh Foi Toch in de feesttent op de Maliebaan kan bijwonen.

 

“Het is ons gelukt om de bekende Achterhoekse Band Boh Foi Toch vast te leggen voor de kermis zaterdag-avond”, vertelt een trotse voorzitter Marcel Oldenkotte. “En omdat de Grolse Kermis volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd kan iedereen dit feest bezoeken zonder dat entree wordt gevraagd. Wal op tied noar de tente goan, kon wal ens drok worden !”

 

Het is alweer ruim 25 jaar geleden dat Boh Foi Toch haar eerste optreden had op 1 januari 1990 in Hengelo. Na dit eerste succesvolle optreden van slechts vijf nummers is de Achterhoek een band rijker. In de begin jaren worden er zelfs 50 tot 60 optredens per jaar gegeven. Een aantal CD’s volgen waarvan “Zeet de Jongs” tijdens het 25-jarig jubileum bekroond werd met een platina plaat. In de loop der jaren hebben er een aantal wisselingen plaats gevonden in de band en momenteel spelen de Grolse Willem te Molder en Han Mali samen met Hans Keuper en Paul Kemker de zalen plat. Was de oorspronkelijke doel groep de wat oudere  jongere, tegenwoordig blijkt deze veel breder te zijn en noemt Boh Foi Toch haar publiek “vanachttotachtentachetig”. Kreeg Willem te Molder de voorgaande jaren op de maandag de Grolse Kermistent al op zijn kop door in zijn eentje 10 minuten op het podium te gaan staan …. Komende kermis zaterdag avond gaat helemaal geweldig worden.

Categorieën: Geen categorie