De normale Grolse sterveling heeft twee mogelijkheden om zich in te schrijven voor de volksspelen. Vrijdag 15 augustus om 19.00 uur bij Wissink op de markt en op de maandag zelf bij aanvang van de spelen.

Maar op gewone stervelingen zijn natuurlijk altijd weer uitzonderingen en dat zijn de leden van de Carnavalsvereniging De Knunnekes, als ze zelf vinden dat ze onderdeel uitmaken van het Schuttersgilde van voorgenoemde vereniging. Die hoeven namelijk zelf helemaal niets te doen.

Al sinds jaar en dag regelt Ben Kaak, Knunnekes carnavalist van het allereerst uur voor hen de inschrijving. Zo’n week van tevoren ontvangt deze groep een speciale uitnodiging. Sta je op bijgevoegde lijst dan zal Kaak vrijdags de inschrijving regelen en ook nog eens het inschrijfbedrag + het extra inleggeld voorschieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is in 2014 al voor de 32e achtereenvolgende maal dat de carnavalsvereniging in groepsverband deelneemt aan de strijd om de felbegeerde titel ‘Schutterskoning van de Vestingstad Grolle’. Kaak schrijft niet alleen in, maar houdt ook een uitgebreide administratie bij wie er allemaal schutterskoning is geworden, in hoeveel schoten dit gebeurde en hoe hoog de deelname dat jaar was.

 

Reeds 12 keer werd een Knunnekes lid schutterskoning. Voor de laatste keer was dit in 2010 toen Mark van Uem het beslissende schot loste. Of ook in 2014 een ‘knunnekes-man’ schutterskoning zal worden óf dat deze eer één van die vele andere Grolse mannen te beurt zal vallen, óf dat onze burgemeester Annette Bronsvoort de vogel naar beneden zal halen zullen we pas op maandag 18 augustus rond een uurtje of twee weten…..

Categorieën: Volksspelen

Gerelateerde artikelen

Algemeen

Ewald Brockötter schutterskoning, Esmée Kolkman knuppelkoningin en Jop Dieker jeugdkoning 2016

GROENLO –Ewald “Hakkie” Brockötter is schutterskoning 2016 geworden. Esmée Kolkman is Koningin en Jop Dieker Jeugdkoning 2016 geworden. Brockötter riep voor de grap na zijn schot nog dat de volgende schutter even moest wachten op Lees verder…

Algemeen

Peter Kolkman koning 2015

Peter Kolkman is koning 2015 geworden. Er waren maar liefst 736 schoten nodig voordat hij de romp en de staart naar beneden haalde. Ellis Koldeweij is Koningin 2015 geworden en Job Reuvekamp mag zich jeugdkoning Lees verder…

Geen categorie

Kermisvogels zijn er klaar voor!

Nog 1 week en dan zullen de kermisvogels weer bestookt worden met knuppels en kogels. De houten beestjes zijn er helemaal klaar voor! Afgelopen zaterdag hebben vrijwilligers van de Grolse Kermis de drie vogels (heren, dames Lees verder…