GROENLO – Terwijl de wind in de nacht van zaterdag op zondag flink was toegenomen en de temperatuur ver van aangenaam werd, verzamelden zich zondagmorgen om 08.15 uur de eerste jongens en meisjes voor de jaarlijkse kermis viswedstrijd bij de Wilhelminabank. Zestien kinderen trokken een nummertje, zodat ze wisten waar ze moeten zitten langs de gracht. De organisatie had de visplaatsen aangegeven met bordjes en daarop een nummer. Nadat de zitplaatsen bekend waren werd het visgerei snel in gereedheid gebracht. Veelal met hulp van ouder of opa.

Voor het lokken van de vissen kregen de kinderen speciaal voer, beschikbaar gesteld door Dierenspeciaalzaak Rene Bomers aan de Winterswijkseweg in Groenlo. Henk Migchielsen (van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) die medewerking verleend aan deze kermisviswedstrijd) liet om 09.00 uur een harde toeter horen als signaal aanvang wedstrijd.

Nog maar net waren de hengels in gereedheid gebracht of de eerste vissen werden gevangen. De gevangen vissen werden in een leefnet geplaatst zodat ze aan het eind van de wedstrijd per visser konden worden gewogen. Het vissen gebeurde namelijk op gewicht, zoals het in vis-termen heet.

Een van de vissers was zo geconcentreerd bezig dat hij met viskoffer en al in het water viel. Door snel handelen van aanwezige ouders en GHV leden konden hij en zijn visspullen uit het water worden ‘gevist’. Maar een echte visser geeft natuurlijk niet op en nadat hij droge kleding had aangedaan ging de wedstrijd voor hem verder.

De GHV verzorgde schoon water en zeep zodat na het vissen de handen gewassen kunnen worden. Dit in verband met het aanwezige blauwalg in de gracht. “Gezien het aantal vissers die meedoen hebben alle vissers prijs”, vertelt Hennie Wildenborg, die namens de kermis enhet GHV aanwezig is om de wedstrijd in goede banen te leiden. En achteraf bleken ook de weergoden de vissers gunstig gezind want er viel geen enkele druppel regen.

Uitslagen: 11 – 14 jaar
1e prijs: Beau de Vries, 410 gram
2e prijs (gedeeld): Mike Lenderink en Tim Bomers, allebei 205 gram
3e prijs: Jerremie Nijman, 45 gram

Uitslagen: 8-10 jaar
1e prijs: Emma Heinsman, 430 gram
2e prijs: Stijn Beerten, 390 gram
3e prijs: Joren Overkemping, 320 gram
4e prijs: Bob Bomers, 275 gram
5e prijs: Kimberly Nijman, 260 gram
6e prijs: Dion ten Barge, 180 gram
7e prijs: Basten Overkemping, 95 gram
8e prijs: Delano van Leeuwen, 45 gram
9e prijs: Tygo Reinders, 45 gram
10e prijs: Stan Snijders, 20 gram
11 en 12 : Done Reinders en Gijs Cannegieter, 0 gram en veel lol gehad.

Categorieën: AlgemeenKinderspelen

Gerelateerde artikelen

Algemeen

SGK organiseert kruisjastoernooi

Ook het komende seizoen 2018-2019 organiseert de kaartcommissie van de Stichting Grolse Kermis weer een kruisjastoernooi. Deze wordt gehouden op de onderstaande maandagen in de zaal van Café de Kroon (Frielink) aan de Notenboomstraat te Lees verder…

Algemeen

Bloemenpanelen fleuren kermisterrein ook dit jaar weer op

  Het is nog steeds een mooi en waardig begin van de Grolse Kermis; de bloemenpanelen. Naast de ‘jofele Grolse gezelligheid’ op het kermisterrein op het Muziekkoepelterrein een kleurrijke aanvulling op de kermisvreugde. Ieder jaar Lees verder…

Algemeen

Twee editie ‘Een jaartje meer’

De heren en dames van Stichting Grolse Kermis houden ten allen tijde hun ogen en oren open, vooraf, tijdens en na afloop de drie dolle Grolse kermisdagen. Mochten er verbeterpunten zijn, andere punten van aandacht Lees verder…